Στα σχέδια της κυβέρνησης ρύθμιση για όσους έχουν αδικαιολόγητες καταθέσεις στο εξωτερικό.
Νέα ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και τη νομιμοποίηση κρυφών εισοδημάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητήθηκε για παραπάνω από δύο ώρες από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό
Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Αυτή η ρύθμιση θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προσφέρει ασυλία -με το αζημίωτο- σε όσους έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
Πηγή που μετείχε στη σύσκεψη έλεγε πάντως ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα υπάρξει οριζόντια ρύθμιση με ένα σταθερό ποσόν φόρου π.χ. 15% για όλους, ή αν θα υπάρξει άλλου είδους αναδρομική φορολόγηση με βάση το καθεστώς που ίσχυε για κάθε χρονιά στο παρελθόν.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πηγές, πρέπει να βρεθεί μία απλή λύση «φασόν» για όλους με εφάπαξ φόρο 15%-20%, για να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι υποθέσεις και να εισπράξει γρήγορα χρήματα το κράτος.
Το μέτρο αυτό είναι ένα από εκείνα που θα περιληφθούν στο φορολογικό πακέτο Βαρουφάκη, το οποίο συζητείται στο Κυβερνητικό συμβούλιο.