tyrkey womanΑπό ότι διαφαίνεται η θέση της γυναίκας στην γειτονική Τουρκία, είναι  δυστυχώς κατώτερη και από αυτά τα κατοικίδια ζώα. Πως αλλιώς να εξηγηθούν τα ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα , οι βιασμοί  και οι ανελέητοι  ξυλοδαρμοί τόσων γυναικών;
Πρόσφατη ήταν η περίπτωση της άτυχης φοιτήτριας που βιάσθηκε, στραγγαλίστηκε  και στην  συνέχεια τεμαχίστηκε από οδηγό λεωφορείου. έγκλημα που ομολογουμένως αναστάτωσε ολόκληρη την τουρκική κοινωνία.  

Περισσότερες από 100 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους άνδρες τους , ως επί το πλείστον, ή απός συγγενείς τους, στην Τουρκία από 1η Ιανουαρίου 2015,  μεταξύ των οποίων  είναι και τρεις γυναίκες που δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, αναφέρει  σε άρθρο της η τουρκική  εφημερίδα, hurriyetdailynews.com.
Η Seda Camgöz, μια 34χρονη  μητέρα δύο παιδιών, δολοφονήθηκε άναδρα από τον πρώην σύζυγό της, όταν της επιτέθηκε με ένα μαχαίρι, μέρα μεσημέρι σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στην   επαρχία της Γιάλοβα στις 6 Μαΐου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu . Ο  Camgöz,  δάσκαλο ς στο επάγγελμα  σε ένα ιδιωτικό κέντρο εκπαίδευσης, έχασε την ζωή τους εμπλεκόμενος στην επίθεση , ενώ ο δολοφόνος Bülent Diler, συνελήφθη από την  τουρκική αστυνομία .
Στις 3 Μαΐου, μια γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στην  επαρχία της Αδριανούπολης. Η Ersel Gül δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Gökhan Ferit Gül, 32 ετών, ενώ κοιμόταν στο σπίτι της  στο χωριό Pınarköy στην περιοχή της Κεσσάνης . Ο Gül πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του με ένα τουφέκι πριν στρέψει  το όπλο στον εαυτό του. Ο ίδιος πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην πλατεία του χωριού και πέθανε στο νοσοκομείο λίγο  αργότερα. Ο Γκιουλ είχε νοσηλευθεί σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο για ένα μήνα, αλλά δεν έπαιρνε  τα φάρμακά του τακτικά  μετά την έξοδο του  από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τους γείτονές του.
Εν τω μεταξύ, στη νότια επαρχία των Αδάνων, μια γυναίκα τραυματίστηκε από τον πρώην σύζυγό της στις 6 Μαΐου , ενώ διέμενε  στο σπίτι της θείας της με τρίχρονο γιο της,  μετά το διαζύγιο με τον  σύζυγό της, İsmail Α. 31 ετών. Ο İsmail  εισήλθε μυστικά στο σπίτι και επιτέθηκε  στην 19χρονη Biricik με ένα μαχαίρι. Η  Biricik επέζησε από την επίθεση και  νοσηλεύεται  σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάστασή της είναι ακόμη κρίσιμη , ενώ στις 7 Μαΐου, ο  İsmail  επιτέθηκε και στην θεία της νεαρής γυναίκας.
Ένα άλλο περιστατικό αφορά  μια Τουρκάλα τραγουδίστρια που βρέθηκε δολοφονημένη βάναυσα στο σπίτι της, στην περιοχή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις 05 Μαΐου . Το θύμα, η   DEGER Deniz, ήξερε τον δολοφόνο της, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας. Το σώμα της 39χρονης γυναίκας ανακαλύφθηκε από τον μικρότερο αδελφό της. Αστυνομικές πηγές που μίλησαν  στην εφημερίδα Hürriyet τόνισαν ότι, η πόρτα του νοικιασμένου διαμερίσματος  όπου ζούσε η Deniz δεν είχε παραβιαστεί , ούτε κανένα από τα υπάρχοντά της είχε κλαπεί, υπονοώντας ότι αυτή η ίδια είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο της.
Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι έδεσαν τα χέρια της  με το καλώδιο του φορτιστή του κινητού  τηλεφώνου,  πριν από στραγγαλισμό της με το λουρί της τσάντας της.
Σύμφωνα με ανάλυση  στο pentapostagma.gr,η θέση της  γυναίκας στην σύγχρονη Τουρκία είναι ιδιαίτερα επισφαλής και υποβαθμισμένη. Είτε λόγω κουλτούρας είτε λόγω θρησκείας, οι γυναίκες υποφέρουν τα μέγιστα στην γειτονική χώρα. Μια κατάσταση η οποία επιδεινώνεται με την άνοδο του ΑΚΡ στην εξουσία τα τελευταία χρόνια.